Divendres 24 de maig de 2024

Club de lectura LGTBIQ+

Inici activitat: 19:00 H
Lloc: Espai LGTBI Mar C Llop - Carrer del Torín 8, baixos Girona 17001

24 de maig de 2024

Autora: Casey McQuiston

Casey McQuiston va néixer el 1991, a Baton Rouge, Louisiana, Estats Units. Va realitzar estudis de periodisme a la Universitat Estatal de Louisiana. Abans que el seu nom fos conegut a nivell internacional per les seves novel·les de tall romàntic, McQuiston va treballar com a cambrera. A més, va col·laborar amb diverses publicacions i revistes locals. Més tard, va rebre reconeixement als Estats Units per la seva primera novel·la, la qual va estar a la llista dels llibres més venuts del New York Times.

McQuiston es considera no binària, i utilitza els pronoms ella i ell indistintament. La raó per la qual va decidir escriure novel·les nou adult queer està relacionada amb el fet que va cursar estudis en una escola cristiana evangèlica conservadora, on els estudiants no tenien dret a expressar lliurement les seves preferències sexuals. En aquest context, l’autora vol reivindicar el sentit de pertinença dels joves LGBTQ+.

El pare de McQuiston va morir el 2014. Des d’aleshores, l’autora ha patit problemes de salut mental. De la mateixa manera, diu que va trobar en les lletres un ofici molt terapèutic. Alhora, ha confirmat diverses vegades que pateix dèficit d’atenció. Ella sosté que el procés creatiu no és lineal. Moltes vegades, escriu seccions que no estan associades amb els paràgrafs anteriors, perquè això és el que el seu cervell pot processar en aquell moment.

 

Obra: Rojo, blanco y sangre azul

Casey McQuiston sempre va tenir la intenció d’escriure una història queer, però no sospitava el què els seus dos protagonistes principals representarien per als lectors del seu país i altres regions a l’ample del món. Vermell, blanc i sang blava no només exalta la diversitat sexual, racial, política i de pensament, sinó que, a més, ho fa de manera força realista. Els seus personatges se senten propers, les situacions passen del que és hilarant, al que és dramàtic, després a la tensió i la sensualitat de manera fluida, sense brusquedats.

Com a tota història orientada al públic que acaba d’arribar a l’adultesa, aquesta novel·la compta amb diverses escenes sexuals. No obstant això, no s’assemblen a les que podrien trobar-se a 365 dies o, fins i tot, en fantasies com De sang i cendres. Això és perquè les seqüències eròtiques se situen després d’un acostament lent, de l’evolució d’una amistat construïda amb base en moments que marquen els dos protagonistes.

 

Si vols participar-hi, envia’ns un mail a: espailgtbi.gi@gmail.com

Organitza: Espai LGTBI i GLG